Alle innlegg

Bli med til framtida

– Det er utrolig inspirerende å jobbe med andre arter og deler av råvarene vi ikke har for vane å bruke, sier Gunnar Jensen – sjefskokk på årets Smaken av framtida.

Les videre ›

Sommerflørt med Ingvild

Bli med på vinkurs med sommerens favoritter.

Les videre ›

Portretterer torsken gammelmesterlig

Hun har jobbet med torsken i over ett år. På Sjømatfest 2024 får vi se resultatene i utstillingen «Havets gull» på Kystens Hus.

Les videre ›

Elsker perfeksjon, men hater repetisjoner og gjentagelser

For første gang i verdenshistorien kommer Håvard Klempe og Jørgen Dons til Tromsø med sitt unike og ettertraktede pop-up-konsept. Ti retter, ti drinker og klampen i bånn!

Les videre ›

Kalabalik til Tørrfisk og tango

Blåsere, slagverk og elleville rytmer får garantert tørrfisken til å skjelve og publikum til både å synge og danse. 

Les videre ›

- Ungdommene er veldig glad i laks

Rune Knudsen, kjøkkensjef på Bardus Bistro, synes det er artig å vise ungdommene nye lakseretter på Sjømatbonanza. 

Les videre ›

- Artig å lære av hverandre

Se hvordan det gikk da 10.-klassinger fra Senja fikk lage de lekreste lakseretter sammen med kokkeelever på Salmar Salmon Center. 

Les videre ›

Bli med på Fiskelykke!

Sjømatfest jakter på tolv kokkespirer i Finnsnes-området - til en dag fylt med ekte sjømatglede.

Les videre ›

- Et skikkelig stjernelag

Her er det nye styret i Sjømatfest. Nå ser de fram til å være med å utvikle selskapet videre. 

Les videre ›

Bli med på sildeverksted

Førjulstid + sild = sant! 

Les videre ›

Sjømatfest til Bergen Matfestival

Det er 1000 år siden nordlendingene startet på sine bergensreiser med tørrfisk i lasta. Nå reiser vi igjen sammen Hildr-kokk Marius Carlehed Jakobsen, Domstein Sjømat, Godfisk og Mack med boknafisk i lasta

Les videre ›

Her er hele menyen for Sjømatfest

Fredag 9. og lørdag 10. juni er det duket for et stort streetfood-marked på Vervet. La tennene dine løpe i vann og gled deg til masse deilig sjømat. 

Les videre ›

– Det beste landsdelen har å by på

Godt tonefølge gjør deilig sjømat enda bedre. Les her om musikken du kan oppleve under årets Sjømatfest. 

Les videre ›

Les vårt festivalmagasin

Her kan du lese om alt det morsomme som skal skje fra 7. til 10. juni, se kart over festivalområdet og bli kjent med noen av våre flotte samarbeidspartnere. 

Les videre ›

– Sjømat er mer enn kokt torsk

Karen Elene Thorsen, kjent som «Fattig student», kommer til Sjømatfest med mål om å få flere til å få opp øynene for mat fra havet. 

Les videre ›

Er du Sjømatfests Mesterkokk?

Sjømatfest inviterer fire matglade amatørkokker til kokkekamp på festivalen. Meld deg på her!

Les videre ›

Tørrfisk & tango på Skansen

Lad opp smaksløkene, spiss ørene – og gled deg til en helaften med deilig sjømat og forførende rytmer!

Les videre ›

– Bli med til framtida

Med ny mat og kunnskap fra havet - og musikk fra Vilde Bye, kan du bli med Sjømatfest på en reise til framtida. 

Les videre ›

Er du ny mester i rekepilling?

Eli Jørgensen (i midten) er profesjonell rekepiller – henne slår du nok ikke! Men du kan allerede nå legge deg i trening, og bli med på årets Nordnorske Mesterskap i rekepilling.

Les videre ›

– Skikkelig rock for mennesker og dyr

Heidi Solheim i Dinosaus har to ønsker når hun kommer til Sjømatfest: Å spise massevis av fiskekaker – og å finne svaret på et viktig spørsmål. 

Les videre ›

– Mer fisk og skalldyr til folket!

 Han er kjent som Masterchef-dommer og en av grunnleggerne av Alex Sushi. I juni kommer superkokk Jonathan Romano til Sjømatfest i Tromsø. 

Les videre ›

Skjæran og Vestre åpner Sjømatfest

Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran og næringsminister Jan Christian Vestre åpner årets Sjømatfest, 9. juni på Vervet. 

Les videre ›

Tromsø som Norges sjømatby

I en kronikk i Nordlys tar Sjømatfest til orde for at Tromsø bør bli Norges sjømatby nummer én. 

Les videre ›

Vil du være kokk på Barnas julebord?

Går du i 5.- eller 6.-klasse og liker sjømat? Nå har du sjansen til å være med som kokk på Barnas julebord.

Les videre ›

Slår et slag for seien

I følge Kristoffer Tvilde er sei både godt og billig – og fortjener en langt høyere status blant fiskeslagene. 

Les videre ›

Sjømatfest på Barnas Smak

Kurs for små kokker, fisker i alle fasonger, lek og moro med havet som tema! Velkommen til Sjømatfest på Barnas Smak lørdag 17.september. 

Les videre ›

Donerte 14.000 til Barnekreftforeningen

Fra Lerøy sin bod kunne du få smake både torsk og laks med spennende tilbehør. Betalingen for maten var en oppfordring om å gi et bidrag til Barnekreftforeningen.

Les videre ›

DNB er klar for Sjømatfest

DNB heier på sjømatnæringen og ønsker å være med å synliggjøre hvor viktig havet og sjømatnæringen er både for landsdelen og landet. Vi ønsker havbanken velkommen ombord, som vår ferskeste Sjømatfest-partner.

Les videre ›

Nordnorsk mesterskap i rekepilling

Flest reker på 2 minutter! Blir du årets nordnorske mester i rekepilling?

Les videre ›

Sjømatfest på restaurantene

Rett over pinse starter Sjømatfesten på ni restauranter i Tromsø. På Hildr kan du spise noe du neppe har smakt før. Her serveres lodde, en sjelden gjest på restaurantbordene i landet.

Les videre ›

En smak av framtida

Christine Spiten skal ta oss med til år 2082 når vi i Sjømatfest byr på framtidspåfyll for både hode og mage. Nå er hele program for kvelden klart. 

Les videre ›

Lørdagsuniversitetet på Sjømatfest

Professor Edel O. Elvevoll tar oss med på et dypdykk til havets «nye» ressurser når UiT legger Lørdagsuniversitetet til Sjømatfest. 

Les videre ›

Bli med på sjømatbingo!

De neste to ukene blir det garantert mange Tromsø-barn som trygler om å få fisk til middag.

Les videre ›

Artig førr ongan (og de voksne)

Har du lyst til å spikke trebåter, delta på skattejakt eller finne organismer fra fjæra under mikroskopet? Da er du velkommen til Polarmuseet under Sjømatfest!

Les videre ›

Inviterer barna på poke-kurs

Barna elsker å være med på matlaging. På Sjømatfesten skal de få lage sin egen poke bowl sammen kokk Fredrik Hald.

Les videre ›

Nofima på Sjømatfest-laget

Matforskningsinstituttet bringer kunnskap om tang og tare til bords. 

Les videre ›

Tennfjord til Sjømatfest

Endelig blir det Sjømatfest! Vi åpner kalaset med sjømat, stettglass og Ingvild Tennfjord. 

Les videre ›

Musling med melk, vær så god!

Tonje Unstad serverer de yngste festivalgjestene musikalske godbiter fra havet. 

Les videre ›

Suksess med sild

40 deltakere deltok på Sildeverkstedet som Sjømatfest arrangerte sammen samarbeidspartner Nergård i helga. - En flott juletradisjon, synes Elisabeth Berger i Nergård.

Les videre ›

Fra hav til bord

-Jeg trenger virkelig å lære og lage mat, sier Ali Ehshani. Han var en av 15 deltakere på den eksklusive fisketuren med Hermes II og påfølgende kokkeworkshop hvor studentene fikk lage sine egne sjømatmåltider. 

Les videre ›

Fisk din egen middag

 15 eksklusive fiskere skal rekrutteres til en tur med vakre Hermes II.

Les videre ›

Sjømat i studiestarten

Hva er mer selvsagt enn at studentene ved UiT Norges arktiske Universitet har sjømat og havet på timeplanen? Hver dag hele året.

Les videre ›

Storfint besøk med 200.000 kroner i gave til Sjømatfest

– Hvordan er det å være sjefen over havet, spør Oskar Moen (8).

Les videre ›

Sjømatfest på Byromsfest

Med laks på grillen og torsk i lefse, blir det Sjømatfest sammen Studentsamskipnaden. I matfølget er det selvsagt pokebowl , sjømatpizza og fiskekake.

Les videre ›

Nytt styre i Sjømatfest

Vet du hva denne dyktige gjengen har til felles? Jo, de sitter alle i Sjømatfest sitt nye styre!

Les videre ›

Utsetter Sjømatfest til 2022

Vi må dessverre vente helt til juni 2022 for å oppleve tidenes første Sjømatfest i Tromsø. I mellomtiden byr vi på en rekke smakfulle pausefisker. 

Les videre ›

Kjøp tare og bidra til TV-aksjonen

På Smugspisinga kan du være med å støtte årets TV-aksjon.

Les videre ›

Velkommen til Smugspising

Fredag 16. oktober fyller vi dette smuget med massevis av deilig sjømat-streetfood.

Les videre ›

Sjømattilberedning på menyen

Sjømat på 1-2-3, tapas med sild og makrell eller hva med siderdampede blåskjell? Inspirert av Bergen Matfestival skal Sjømatfest arrangere sjømattilberedningskurs i tiden fram mot festivalen i 2021.

Les videre ›

Trygve Hoff fra innsiden

Vi inviterer til en eksklusiv helaften med nordnorsk visekunst med utsøkt sjømat som tilbehør.

Les videre ›

400.000 fra fylkeskommunen

– Sjømat er viktig for hele vår region, sier fylkesråd Karin Eriksen.

Les videre ›

Vinene som elsker sjømat

-Jeg elsker Tromsø! Og gleder meg vilt til Sjømatfesten, sier Ingvild Tennfjord som kommer for å holde kurs om vin til sjømat.

Les videre ›

Sjømatfest på fire tromsørestauranter

Nam nam! Selv om Sjømatfest 2020 ikke kunne arrangeres som planlagt, er det likevel mulig å få en ørliten smak av festival i disse dager. Det sørger fire av Tromsøs restauranter for. Sjømatfest-menyene tilbys til hyggelige priser.

Les videre ›

Fiskekakelykke for barna

Tromsdalen skole tyvstarter Barnas Sjømatfestival sammen med Tromsdalen Fisk.

Les videre ›

Bli med på sjømatfest på nett

Fiskeriministeren, tromsøordføreren og Senjahopen kommer når vi inviterer til Sjømatfest på nett!

Les videre ›

Satser i nord

Enorme investeringer og store byggeplaner – Norway Royal Salmon tar seg likevel tid til Sjømatfest.

Les videre ›

«Senja» døpes på sjømatfesten

Når Nergårds nye tråler «Senja» får sitt navn, skjer det i Tromsø under Sjømatfest 2020. Da blir det åpen båt for publikum.

Les videre ›

Ferskfesk, lever og rogn er det beste dopet!

Senjahopen er nærmest selvskrevne gjester med en heidundrende kveld på Full Steam. Billetter kan du kjøpe allerede i dag!

Les videre ›

Hermes gjør Sjømatfest mulig

Uten Hermes, ingen Sjømatfest. De tente tidlig på ideen, og er en viktig bidragsyter for at festivalen blir en realitet.

Les videre ›