– Det beste landsdelen har å by på

Hva er vel en festival uten masse god musikk? Ingenting, spør du oss! Derfor har vi hentet inn de beste utøverne landsdelen har å by på, og vi lover at dette tonefølget skal få sjømaten til å smake enda bedre.

Første musikalske høydepunkt blir allerede onsdag 7. juni, under arrangementet Smaken av framtida på Hildr. Den unge tromsøartisten Vilde Bye, som allerede har rukket å gjøre seg godt bemerket både i hjembyen og langt utenfor bygrensene og landsdelen, skal spille en minikonsert for oss i bakgården. Pop, rock, country og soul ligger helt klart hennes hjerte nært, mens hennes egen musikk pendler sømløst mellom de forskjellige avartene.

Fredag 9. juni klokka 12.00 er den offisielle åpninga av Sjømatfest 2023. I forbindelse med at festivalen sløyes i gang av fiskeriminister Bjørnar Skjæran skal Anne Nymo Trulsen framføre to låter på Slipptorget på Vervet. Nymo Trulsen er kjent fra flere band, og ikke minst for en strålende solokarriere. Vi kan ikke tenke oss en artist som passer bedre til å sparke i gang årets festival.

Seinere samme dag, nærmere bestemt klokka 18.00, starter Nordlysfestivalens sommerfest med Arktisk filharmoni. På programmet står toner du ifølge Nordlysfestivalen garantert har hørt før.

Ikoniske Holberg suite er et av kammerorkesterets virkelige glansnumre.

Orkesteret lover en intens og leken formidling av Griegs kjente toner. Suiten ble skrevet til 200-års-jubileet for forfatteren Ludvig Holberg. For å gjenskape stemninger fra Holbergs tid tok Grieg i bruk den barokke suiteformen, med fem satser skrevet som tradisjonelle franske danser

I tillegg får du høre folkemusikk med orkesterets egen Sander Tingstad som solist, blant annet en bruremarsj skrevet av hans far Sigurd Tingstad.

Etter at konserten med Arktisk filharmoni er over, går turen til Skansen – og til arrangementet Tørrfisk & tango. Moden fisk står på menyen, og bandet Habaneroz sørger for at de smakfulle rettene får tonefølge av musikk fra markedene som vi i lange tider har forsynt med denne type fisk – blant annet spansk flamenco, søramerikansk salsa, latinamerikansk rumba og ikke minst frisk og fyrrig tango.

Lørdag klokka 12.00 blir det fest for de yngste når Heidi Solheim og bandet Dinosaus går på scena på Slipptorget.

I tillegg til frontfigur Heidi Solheim på sang og gitar, består Dinosaus av Kristian Olstad på gitar, Espen Jakobsen på bass og Ole-Morten I. Lekang på trommer.

På Sjømatfest skal Dinosaus framføre en konsertforestilling som vil passe for hele familien.

Forestillingen handler om bandet Dinosaus og deres vei mot å nå målet om å bli rockestjerne, men etter hvert skjønner de at dette ikke er riktig så enkelt.

På en humoristisk, men også ettertenksom måte vil publikum tas med inn i Dinosaus sin rockestjerneverden hvor man vil lære å kjenne bandmedlemmene gjennom sangtekster og forskjellige situasjoner som oppstår underveis.