Portretterer torsken gammelmesterlig

-Torsken er kul og den representerer våre norske verdier på så mange måter, sier Kristine Hansmark. Hansmark, som er født og oppvokst i Tromsø, har gått i lære hos Nerdrum og i utstillingen «Havets gull» portretterer hun torsken med gammelmesterlige teknikker. 

Gir torsken hovedrollen

Uten å bli for nasjonalromantisk, vil hun gjennom utstillingen gi torsken en hovedrolle blant viktige norske verdier.

-Kanskje vil noen oppleve det nostalgisk, men torsken utfordrer oss også med hensyn til miljø og forvaltning av havets ressurser. Sånn sett vil jeg at torsken skal være mer enn et symbol, samtidig som jeg framstiller den som et smykke. Dette for å vise torskens verdi gjennom å male den så vakker som mulig i fargekombinasjoner vi assosierer med perlemor, gull, jord og metall. 

Vår felles kulturarv

Det er den norske kulturarven med kyst og fiske som er gjennomgangstonen for de omlag 10-15 bildene som blir å finne i 2.etasje på Kystens Hus hele Sjømatfestuka.  Hansmark  som i dag er bosatt i Oslo gikk  Nerdrum-skolen fra 2013 til 2016, og på The Florence Academy i Sverige året etter. Hun har hatt flere utstillinger og jobber med flere teknikker som olje, kull og akvarell.

-Jeg har ikke helt bestemt meg for hvor mange bilder jeg kommer med til Tromsø, men det blir et utvalg bestående av bilder i privat eie og andre som er til salgs, sier hun.