Bli med på sjømatfest på nett

Fiskeriministeren, tromsøordføreren og Senjahopen kommer når vi inviterer til Sjømatfest på nett!


Torsdag 7. mai skulle vi etter planen ha blåst i gang tidenes første Sjømatfest i Tromsø. Corona-pandemien som preger landet og verden, gjorde at Sjømatfest i selskap med mange andre arrangementer, måtte utsettes.

Storkveita som glapp

– Klart vi var skuffet etter å ha arbeidet med festivalen i over ett år. Men corona-situasjonen har alvorlige konsekvenser for mennesker og næringsliv, og gir mange mer krevende utfordringer enn å gå glipp av en sjømatfestival. Men der og da, var det selvsagt tungt. Litt som å få storkveita helt opp til ripa, før du plutselig mister den. Da er det bare å slippe snøret uti på nytt, sier Christine Kristoffersen Hansen.

Feirer med fiskekake

Sammen vår hovedsamarbeidspartner Lerøy og andre gode partnere, arbeider vi nå med vår lille digitale åpningsfest den 7.mai. Vi får gjester i studio, og vi mottar hilsener fra gode sjømatvenner. Det blir innslag fra Tromsdalen Fisk som sprer fiskekakelykke på Tromsdalen skole, Senjahopen som skulle spilt på Sjømatbonanzaen varmer oss opp i god tid, allerede på torsdag. Vi blir også med til Lerøy som holder hjulene i gang i hele regionen, tross coronautfordringer. Og selvsagt blir det mat. Det serverer våre samarbeidsrestauranter Full Steam, Maskinverkstedet, Yonas og Mathallen som byr på sjømatfestmeny.

Mens vi venter

– Vi ønsker med dette å minne hverandre på at det BLIR sjømatfest i 2021. Samtidig som vi vil formidle hvor viktig sjømatnæringa er og hvor godt sjømaten smaker, sier Hansen.

Sjømatfest vil utover høsten komme med flere aktiviteter og arrangementer mens vi venter på den store festen.