Inviterer barna på poke-kurs

-       Barna skal få kjenne på gleden av å lage og smake sin egen sjømatrett, sier Fredrik Hald, kokk og produksutviklingssjef i Lerøy. Han tar turen fra Bergen til tidenes første Sjømatfest i Tromsø.

Fra sitt eget telt på Bangsundbrygga skal han skape sjømatmagi i møtet mellom to eksotiske øyer, når smakene fra spretten laks fra Skjervøy inspireres av smaker fra pokens hjemland Hawaii.

Fredrik Hald har jobbet i restaurantbransjen i mange år og han har gitt ut flere kokebøker. Nå lager han sjømatprodukter og inspirerende sjømatoppskrifter for Lerøy. Lidenskapen for sjømat har han hatt med seg siden han selv var liten gutt. For han er sjømat hverdagsmat og festmat. Og den perfekte streetfood, som er noen av sjømatrettene du får smake på brygga under Sjømatfest.

Når Hald nå kommer til Tromsø er det for å gi de minste barna en flott matopplevelse i sjømatteltet.

-       Sjømat smaker godt og er veldig enkelt å lage. Det er slett ikke vanskelig og tar kortere tid enn å koke poteter. Derfor er det viktig å delta på og heie på arrangementer som Sjømatfest, sier Hald som også skal være med å inspirere det voksne publikummet med gode sjømatsmaker.

Fredrik Hald var også sjefskokk under Barnas sjømatrestaurant i fjor høst. Se video fra arrangementet her.