Bli med på sjømatbingo!

Fra 7. til 11. juni arrangeres tidenes første Sjømatfest i Tromsø. I den forbindelse har vår samarbeidspartner Fiskesprell laget en sjømatbingo som er delt ut til samtlige barneskoleelever i Tromsø kommune.

I løpet av de neste ukene skal barna kunne fylle ut bingobrettet ved å utføre morsomme oppdrag i sjømatens tegn. For eksempel: «Hatt sei til middag», «Smakt på sushi», «Vært på fisketur», «Skrellet ti reker» og «Hatt fisk til middag minst to ganger i løpet av ei uke». Når bingobrettet er ferdig utfylt kan ungene være med i treningen av flotte premier.

- Vi inviterer alle barneskoler i Tromsø til å være med for å skape engasjement rundt temaet sjømat. Slik håper vi at vi kan pirre nysgjerrigheten og inspirere til gode diskusjoner og læring om sjømat og livet i havet, sier John Cao i Fiskesprell.

Vinnerne kåres under festivalen 11. juni.

- Vi synes det er veldig gøy at alle skolebarna i kommunen kan være i fiskemodus framover – og at de på denne måten nok vil sørge for at det blir tilberedt og servert mange sjømatmåltider i de tusen tromsøhjem den nærmeste tiden, sier Christine K. Hansen i Sjømatfest.

Blant de mange bingorutene er det ei rute som nettopp spør om du har ønsket deg sjømat til middag i det siste.

- Dette er en skikkelig appetittvekker til 10.-11 juni når barna virkelig skal få gå på sjømatfest, forteller Hansen og legger til at premiene som trekkes blant de innsendte bidragene er en fisketur for klassen med «Hermes II», middag for hele familien på sushirestaurant og kokkekniver.

Bingoarkene sendes inn til Sjømatrådet i Tromsø, eller de kan leveres i 2.etg på Kystens hus i Tromsø sentrum. De kan også leveres på festivalområdet på Bangsundbrygga fredag 10. juni.

NB: Alle barneskolene i Tromsø har fått tilsendt bingoarkene. Om barnet ditt ikke har mottatt bingoen, ta kontakt med Sjømatfest på christine@sjomatfest.no - så fikser vi (sei)biffen!