Lørdagsuniversitetet på Sjømatfest

Professor Edel O. Elvevoll tar oss med på et dypdykk til havets «nye» ressurser når UiT legger Lørdagsuniversitetet til Sjømatfest.

- Jeg vil blant annet snakke om hvordan vi tenker at vi kan produsere og høste mer sjømat, om «nye» sjømatressurser (alger, skalldyr, «bubbelurer» etc) og om hvordan mer sjømat kan bidra til at maten får lavere klimaspor/utslipp av klimagasser, sier Edel O. Elvevoll, professor ved Norges fiskerihøgskole.

Under Sjømatfest, 11. juni, byr hun på foredraget «Sjømat – bærekraft, matsikkerhet og helse».

Lørdagsuniversitetet er et åpent populærvitenskapelig tilbud bestående av foredrag fra forskere ved UiT Norges arktiske universitet, og har som mål å kombinere det nyttige med det behagelige.

Vanligvis arrangeres Lørdagsuniversitetet i Rødbanken, men denne gangen bringer UiT arrangementet til Sjømatfestivalens festivalområde – nærmere bestemt til Kystens hus, i møterommet Sundet (2, etg, ved kantina) klokken 13.00.

UiT Norges arktiske universitet er en av samarbeidspartnerne til Sjømatfest, og festivalsjef Marit Rein er veldig glad for at Lørdagsuniversitetet blir lagt til festivalen.

- Edel O. Elvevoll er en nestor innenfor sjømatvitenskap. Det er alltid interessant å lytte til henne, og hun er en særdeles god formidler. Vi ser virkelig fram til dette foredraget, sier Rein.

Foto: Trond Isaksen