Emilie Voe Nereng til Sjømatfest
Da Emilie Voe Nereng flyttet hjemmefra fikk hun for alvor øynene opp for sjømat. Nå skal hun dele sin begeistring med Sjømatfest-publikummet.
- Jeg ser virkelig fram til åkomme til Tromsø. Dette blir veldig gøy, sier ernæringsrådgiver Emilie Voe Nereng.
I februar ble Nereng kåret til Årets Matinfluenser 2023 på Vixen Awards, ogantall følgere på instagramkontoen @emilienutrition har akkurat passert 243.000. Her deler hun matinspirasjoner, oppskrifter, tips og triks. Den senere tiden har det blitt stadig flere innlegg med fisk og annen sjømat i hovedrollen.
- Jeg heier på et sunt og balansert kosthold, med rene og gode proteiner. Da er sjømat et opplagt valg.
Nereng ble en kjent profil allerede da hun var tidlig i tenårene. Etter noen år på bloggtoppen, trakk hun seg tilbake fra rampelyset. Senere etablerte hun seg som mat-influenser, med fast spalte i motebladet Elle. Hun tok en bachelorgrad i ernæring, og startet også sin egen podkast om kosthold og ernæring.
Hun har også vært deltaker i en rekke tv-programmer, blant annet 71° nord –Norges tøffeste kjendis, Skal vi danse, Kompani Lauritzen og nylig også Farmen kjendis.
I 2023 innledet Godfisk et samarbeid med Nereng. Tv-reklamer, sosiale medier-poster og deling av oppskrifter førte til svært gode resultater. Derfor ble samarbeidet forlenget i 2024.
Den store begeistringen for sjømat fikk hun da hun flyttet for seg selv. På jakt etter dagens middag kom hun over et lekkert stykke skrei.
- Det var billigere enn kylling og kjøtt, og så viste det seg også at det var skikkelig godt – og ikke minst enkelt å tilberede, sier hun.
Lørdag 8. juni inntar Nereng scenen på Slipptorget på Vervet. Her får festivalpublikummet på Sjømatfest se seg henne i aksjon når hun lager en av sine fiskerett-favoritter. Er vi riktig heldig får vi også muligheten til å få en liten smakebit av retten.
- Jeg ser fram til å kunne dele min begeistring for fisk med folk i Tromsø. Ønsket mitt er at enda flere skal få øynene opp for hvor godt, enkelt og sunt det er med sjømat.
Foto: Godfisk.no