Deler sin begeistring for sjømat

Emilie Voe Nereng til Sjømatfest

Da Emilie Voe Nereng flyttet hjemmefra fikk hun for alvor øynene opp for sjømat. Nå skal hun dele sin begeistring med Sjømatfest-publikummet.

- Jeg ser virkelig fram til åkomme til Tromsø. Dette blir veldig gøy, sier ernæringsrådgiver Emilie Voe Nereng.


I februar ble Nereng kåret til Årets Matinfluenser 2023 på Vixen Awards, ogantall følgere på instagramkontoen @emilienutrition har akkurat passert 243.000. Her deler hun matinspirasjoner, oppskrifter, tips og triks. Den senere tiden har det blitt stadig flere innlegg med fisk og annen sjømat i hovedrollen.


- Jeg heier på et sunt og balansert kosthold, med rene og gode proteiner. Da er sjømat et opplagt valg.

Nereng ble en kjent profil allerede da hun var tidlig i tenårene. Etter noen år på bloggtoppen, trakk hun seg tilbake fra rampelyset. Senere etablerte hun seg som mat-influenser, med fast spalte i motebladet Elle. Hun tok en bachelorgrad i ernæring, og startet også sin egen podkast om kosthold og ernæring.


Hun har også vært deltaker i en rekke tv-programmer, blant annet 71° nord –Norges tøffeste kjendis, Skal vi danse, Kompani Lauritzen og nylig også Farmen kjendis.

I 2023 innledet Godfisk et samarbeid med Nereng. Tv-reklamer, sosiale medier-poster og deling av oppskrifter førte til svært gode resultater. Derfor ble samarbeidet forlenget i 2024.


Den store begeistringen for sjømat fikk hun da hun flyttet for seg selv. På jakt etter dagens middag kom hun over et lekkert stykke skrei.


- Det var billigere enn kylling og kjøtt, og så viste det seg også at det var skikkelig godt – og ikke minst enkelt å tilberede, sier hun.

Lørdag 8. juni inntar Nereng scenen på Slipptorget på Vervet. Her får festivalpublikummet på Sjømatfest se seg henne i aksjon når hun lager en av sine fiskerett-favoritter. Er vi riktig heldig får vi også muligheten til å få en liten smakebit av retten.


- Jeg ser fram til å kunne dele min begeistring for fisk med folk i Tromsø. Ønsket mitt er at enda flere skal få øynene opp for hvor godt, enkelt og sunt det er med sjømat.

Foto: Godfisk.no