– Bli med til framtida

Framtida ligger i havet – og aldri før har fokuset på bærekraftig og klimavennlig matproduksjon vært større enn i dag. Velkommen til en helaften hvor vi skal vise fram sjømatnæringas mange artige, kreative og framtidsretta produksjoner og satsinger.

Med kokk Marius Carlehed Jacobsen i spissen skal vi dekke "framtidsbordet" på Hildr – og i utestedets fine hage og bakgård. Gjør deg klar for arter fra havet du aldri før har smakt.

- Her blir det tang, lodde, kråkeboller, sjøpølser, skjell og deler av fisken vi ikke trodde kunne være mat. Og hva med klassikeren pizza - nå med ingredienser fra havet? sier Marit Rein i Sjømatfest.

Den unge tromsøartisten Vilde Bye, som allerede har rukket å gjøre seg godt bemerket både i hjembyen og langt utenfor bygrensene og landsdelen, skal spille for oss i hagen. I april 2022 slapp hun sin selvtitulerte debut-EP, og har begynt skrivearbeidet og innspillingen av nytt materiale. Pop, rock, country og soul ligger helt klart hennes hjerte nært, mens hennes egen musikk pendler sømløst mellom de forskjellige avartene.

Hjernen skal få framtidsføde med en rekke populærvitenskapelige innlegg fra scena i bakgården. Vi vil fortløpende presentere de som skal dele sin kunnskap om hva havets mangfoldige spiskammers og medisinskap har å by på.

7.og 8. juni arrangerer UiT Norges arktiske universitet/Senter for hav og Arktis arrangerer den første utgaven av Blått kompass, en årlig nasjonal havkonferanse i anledning FNs internasjonale dag for verdens hav. I tillegg til ordinært billettsalg, gleder vi oss til å ta imot deltakerne i Blått kompass til en «konferansemiddag» helt utenom det vanlige.

Smaken av framtida arrangeres i samarbeid med Matriket Arktis – et lokalmatprosjekt i regi av Troms og Finnmark fylkeskommune.

Billetter kan kjøpes her.