– Mer fisk og skalldyr til folket!

Han er kjent som Masterchef-dommer og en av grunnleggerne av Alex Sushi. I juni kommer superkokk Jonathan Romano til Sjømatfest i Tromsø.

– Jeg ser frem til Sjømatfest 2023, først og fremst for å være med på å formidle sjømat og det mangfoldet vi har rundt kysten vår.

I dag driver Jonathan Romano sjømatrestauranten Aquarie som åpnet i Rådhusgata i Oslo for et drøyt år siden. Her serveres lekreste retter av fisk og skalldyr, og matanmelderne har trillet høye terningkast etter at de har avlagt spisestedet et besøk.

Romano har tidligere vært med å etablere de anerkjente restaurantene Alex Sushi, Kamai og Omakase i Oslo. Han er også kjent som en av dommerne i «Masterchef» på TVNorge – og som en av deltakerne i det ferske programmet «16 ukers helvete» på samme kanal.

På Sjømatfest i juni vil Romano få flere roller. Han skal blant annet kokkelere fra scenen og lede en kokkekonkurranse.  

– Jeg er lidenskapelig opptatt av mat og jobber til daglig med å få samfunnet til å spise mer fisk og skalldyr. Det er derfor så utrolig gøy og et privilegium å kunne være med på dette i selveste Nordens Paris.

Han forteller at han har et stort hjerte for Tromsø.

– Her finner man mange gode restauranter som tilbyr masse god sjømat. Sjømat er ikke bare godt, men det er også en solid proteinkilde. Den er også ekstremt brukervennlig og gøy å tilberede. Mer fisk og skalldyr til folket!

Foto: Discovery + og privat