Utsetter Sjømatfest til 2022

Usikkerhet om koronasituasjonen og regjeringens anbefalinger om ikke å samle mange mennesker, gjør at Sjømatfest ikke blir arrangert i juni i år.

– Det er en tung beslutning, men når vi har ventet så lenge, venter vi gjerne et år til. Vi er en nykommer i festivalverdenen og vi ønsker å arrangere Sjømatfest med folkeliv på kaia, med matservering, kurs og andre aktiviteter hvor mange mennesker skal hygge seg sammen. Vi måtte utsette i fjor, og ser dessverre at koronausikkerheten byr på smittevernutfordringe også i år, sier daglig leder Christine K. Hansen.

Pausefisker i kø

Styreleder Svein Egil Stavem beskriver utsettelsen som fornuftig.

– Gjennom mindre arrangementer i året som kommer, vil vi holde trøkket om arrangementet oppe. En nystartet festival med publikumsrestriksjoner på debuten, vil sjelden fungere godt. Så la oss heller være litt mer tålmodig og komme sterkt tilbake, sier Stavem.

Hansen takker først og fremst Sjømatfest sine partnere og støttespillere for tålmodighet og forståelse.

– Alle har vært i samme båt det siste året, så vi har alle kjent på og ser fram til gjenåpningen av samfunnet. Vi arrangerer derfor en rekke Pausefisker, mindre arrangementer til sjømatens pris.

Festivalledelsen: Marit Rein og Christine K. Hansen

Sjømatbonanza i studiestarten

Årets første Pausefisk var «Unge kokker – moden fisk» hvor Sjømatfest i samarbeid med Lorentzen Fisk AS, Ishavsbyen videregående skole og kokk Eivind Austad fra restaurantbåten MS Bjørnvåg, arrangerte en workshop for kokkeelevene. I to dager fikk de lære om moden fisk, bli inspirert av kokken Eivind og få utfordringen om å lage streetfood av boknafisk.

Etter sommerferien skal Sjømatfest og samarbeidspartnere ønske studentene velkommen til sjømatlandsdelen i nord. Sjømatbonanza i studiestarten betyr sjømat i Studentsamskipnadens kantiner, sjømat på studenthybelen, konserter og spennende streetfood. I november gjentar vi Smugspising-suksessen fra høsten 2020, og denne gang er det julefisken som skal smugsmakes på.

Detaljer og datoer for de kommende pausefiskene vil offentliggjøres fortløpende på våre nettsider.

Neste års Sjømatfest arrangeres 9. til 11. juni 2022.