Marit Rein og Christine K Hansen

Om oss

Vi er to bankende sjømathjerter oppvokst med fisk på tallerken og kystkultur i kroppen.

Har du først blitt fanget i garnet, slutter du aldri å bli begeistret, engasjert, imponert eller kunnskapssøkende på vegne av ei næring som ikke bare skaper enorme verdier – men som først og fremst består av fremoverlente og svært kompetente mennesker.  Sjømatnæringa er også en del av vår natur, kultur og identitet.

Vi inviterer til Sjømatfest for å dele og spre begeistring, glede og kunnskap.

Christine Kristoffersen Hansen

Med en oppvekst bare et steinkast fra havna på Andenes, er fisken, havet og sjømaten nærmest som en del av mitt DNA. Likevel var det ikke før jeg ble voksen at næringa virkelig fanget min interesse. Og nå er det altså ingen vei tilbake.  

Har arbeidet som journalist og redaktør helt siden jeg var tenåring. I Andøyposten, Bladet Vesterålen, Svalbardposten, Nordlys og Dagbladet – kun avbrutt av studier, blant annet ved journalistutdanningen i Oslo, forfatterstudiet i Bø i Telemark og Handelshøgskolen, UiT. De siste årene har jeg jobbet som frilansjournalist, drevet med markedsføring og skrevet flere bøker.

Marit Rein

Halve meg er fra Finnmark med ei mor fra en ekte kystfiskerfamilie i Skarvåg.  Dette er en stor del av oppdragelsen og inspirasjonen som skapte et oppriktig engasjement for fiskeri- og havbruk. Min første skikkelige jobb etter journalistutdanningen var i Norges Fiskarlag. Siden ble det journalistjobber på Myre, Alta og Tromsø - alle steder med solid verdiskapning i næringa. Etter 25 år som journalist og redaktør fikk jeg jobb i Norges Sjømatråd, via en liten svipptur innom matforskningsinstituttet Nofima.

--

Kontakt oss på post@sjomatfest.no

Sjømatfestivalen AS
Org.nr 922618453
Etablert i april 2019.