Sjømattilberedning på menyen

Sjømat på 1-2-3, tapas med sild og makrell eller hva med siderdampedeblåskjell? Inspirert av Bergen Matfestival skal Sjømatfest arrangere sjømattilberedningskurs fram mot festivalen i 2021.

I helga, 3. til 5. september, ble Bergen Matfestival arrangert i Vestlandets hovedstad. Midt i byens storstue, på Torgallmenningen, hadde matfestivalen rigget sitt kurstelt hvor de inviterte til matkurs med kjente kokker og gode sjømatleverandører i hovedrollen.

Enkelt å tilberede

 – Det er en myte at sjømat er vanskelig, eller at det tar lang tid å lage, åpnet produktutviklingssjef og kokk Fredrik Hald (øverste bilde) i Lerøy Seafood og dro publikum gjennom tre sjømatretter med laks, hyse, blåskjell og krabbe på 30 minutter.

 

Bergen Matfestival ble i år arrangert for 20. gang, men i en annen utgave enn tidligere år.

– Koronaen har rammet lokale matprodusenter og restauranter hardt. Vi er derfor glade for at vi fikk gjennomført en festival med høy kvalitet på kursene og utstilling med lokale matprodusenter. En engasjert restaurantnæring bidro også sterkt til gode matopplevelser og et flott publikumstilbud, sier festivalsjef Alexandra Krage Angell. Mens festivalen tidligere år har vært arrangert på et eget messeområde med mange ulike aktiviteter, måtte årets utgave spres utover byen.

 

Restaurant Lysverkets kjøkkensjef Benedicte Jørgensen priser lokale råvarer og dampet blåskjellene i sider.

Send oss dine forslag

Kortreist mat og mer tilbereding hjemme, er et fenomen mange mener er en konsekvens av koronaepidemien. Mindre reiser og færre aktiviteter har for noen betydd mer tid på kjøkkenet.

 

– Både dagligvarebransje og lokale matprodusenter rapporterer om større interesse for å lage mat fra bunnen. Og vi har gode råvarer å boltre oss i. Kursene i Bergen var til stor inspirasjon, så nå ønsker vi å dele entusiasmen og engasjementet på hjemmebane med sjømattilberedingskurs, forteller Christine K. Hansen i Sjømatfest.

 

Sammen våre partnere og andre engasjerte sjømatformidlere planlegger vi flere kurs og demonstrasjoner i tiden fram mot Sjømatfest 2021. Hva kan du tenke deg å lære mer om? Send oss dine forslag på post@sjømatfest.no.

– Sjømat er mer enn torsk og laks, slo kokk Raymond Grimstad fra Domstein fast og tryllet fram sjømatapas med varmrøkt og stekt makrell.