Sjømatfest på restaurantene


Rett etter pinse starter Sjømatfesten på ni restauranter i Tromsø. På Hildr kan du spise noe du neppe har smakt før.

– Hvor har vi vært, når vi ikke serverer lodde på restaurant, spør kokk Marius Jacobsen på Hildr.

Hildr er i ekte Sjømatfest-stemning sammen restaurantene Fiskekompaniet, Suvi, Skirri, Full Steam, Lotus, Rå, Nordis og Bengts Bistro. Her kan du nyte og skikkelig meske deg i deilig sjømat under Sjømatfesten. 

Markerer Sjømatfesten

– Restaurantene serverer deilig sjømat hele året, så vi er veldig glade for at de ville være med å markere sjømatfesten  litt ekstra sammen oss, sier Christine K. Hansen i Sjømatfest. 

På Hildr står noe så sjeldent som lodde på menyen. Som den eneste restauranten, kanskje i hele landet, får du her servert fritert lodde med en litt sterk majonesbasert dip.


- Det er virkelig en delikatesse. Visste du at det for mange, mange år siden faktisk ble servert lodde på pub i denne byen. Som snacks til ølet, forteller Marius.

Det var en tilfeldighet at han fikk øynene opp for lodda. Et møte med en kompis han ikke hadde sett på lenge, som faktisk drev med eksport av lodde til utlandet,  vekte kokkens nysgjerrighet. Lodde er en stor eksportvare, også til konsum, spesielt i Østen. Her hjemme er den mest kjent som torskens viktigste føde og loddebestanden har vært begrenset for fiske i mange år, nettopp av den grunn. Når det nå er åpnet for et begrenset fiske av lodde. 

– Vi bør spise mer lodde, det er en smakfull og sunn liten pelagisk fisk, sier Marius.

Hildr vil også ta lodda med seg på Bangsundbrygga under Sjømatfesten.

Sjømatfest på restaurantene arrangeres av Sjømatfest, Lerøy og Mediehuset iTromsø.

Se hele menyen her.