Fiskekakelykke for barna

Tromsdalen skole tyvstarter Barnas Sjømatfestival sammen med Tromsdalen Fisk.

– Ungene her elsker fiskekaker, forteller Vibeke Lorentzen som gjør sine siste forberedelser før servering sammen Lasse Wangberg i Domstein.

Sjømatfest er utsatt, det samme er også SEFF!, Seafood for the Future, som er barnearrangementene under Sjømatfest. I går tyvstartet imidlertid SFO-ungene på Tromsdalen skole med fiskekakelunsj spandert av Tromsdalen Fisk, Pedersen Bakeri og Bama.

– Vi må vente lenge ennå før vi kan invitere dere på kaia til skattejakt, musikk og masse spennende sjømat dere skal lage og spise. I mellomtiden feirer vi med kake at skolene har åpnet igjen. Og selvsagt blir det da med fiskekake, sier Marit Rein i Sjømatfest.

Pimper opp fiskekaka

Lasse Wangberg er salgssjef i Domstein, med lokalprodusent Tromsdalen Fisk i sin portefølje. Han var spent før presentasjonen av den nye fiskekaka med chilli og ost.

– Fiskekaker er geniale. De smaker godt og kan brukes til alt. Her har vi pimpa den litt opp med chilli, og det artige er at den falt i smak hos de yngste.

Lokalprodusert

– Æ synes æ kjenne smaken av ei reke, sier Rasmus som prøver å smake seg fram til hva fiskekaka inneholder. Men Lasse må dessverre skuffe Rasmus, for her er det kun hyse og torsk og kakene er tilberedt lokalt på Reinøya utenfor Tromsø.

Tøff turmat

Fiskekake i brød er ypperlig utemat, og det fikk 2. klassingene ved SFO praktisere. Det var ikke mange plussgrader ute, men fiskekaker i brød går ned selv med vottene på.