Satser i nord

Enorme investeringer og store byggeplaner – Norway Royal Salmon tar seg likevel tid til Sjømatfest.

– Vi gleder oss veldig, å være med på sjømatlaget som skal lage folkefest med sjømat som midtpunktet. Det er midt i blinken, sier regiondirektør Ole Hermann Strømmesen og HR direktør Hanne-Guri Haug i Norway Royal Salmon. De rusler rundt mellom de vakre Bangsundbryggene i Tromsø sentrum, byens historiske arnested for fiske og fangst. Akkurat her skal det syde av gode dufter, smaker og opplevelser når tidenes første Sjømatfest sparkes i gang 7.mai.

Trygg, sunn og god sjømat

– Vi må alltid huske på at vi lager trygg, sunn og god mat. Det er vi stolte av, og vi ser også på sjømatfesten som et sted hvor sjømatnæringa får vist seg fram i sin fulle bredde. Mat er gjerne veien inn til hjertene, og vi legger ikke skjul på at et slikt arrangement også kan gi litt oppmerksomhet overfor barn og unge om hvor kult det er å jobbe med sjømat, sier Strømmesen.

Investerer milliarder i nord

Norway Royal Salmon ble etablert i 1992 av 32 oppdrettsselskap langs kysten. Hovedaktiviteten er sjøproduksjon av laks og all produksjon skjer i Troms og Finnmark. Selskapet er et hel-norsk selskap, med hovedkontor i Trondheim, men Nord-Norge er vår hjemmebane med regionskontorer i Alta og Tromsø. Vi er relativt nyinnflyttet med kontor i Kystens Hus i Tromsø, mens Alta-kontoret har vært i drift i flere år. Nå skjer det imidlertid mye nytt i og utenfor Tromsø, med investeringer de neste tre årene for 1,8 milliarder kroner.

Nytt settefiskanlegg i Dåfjord

-Norway Royal Salmon er «commited by name» - og vi fyller det slagordet med innhold gjennom å være forpliktet i Nord-Norge. Vi satser store summer på å bygge opp en verdikjede i nord. Vi bygger for tiden verdens mest moderne settefiskanlegg i Dåfjord og vi jobber samtidig med vår offshore-merd Arctic Offshore Farming som skal ligge utenfor kysten her, sier Strømmesen.

Arctic offshore konseptet er utviklet basert på biologisk og operasjonell erfaring fra Norway Royal Salmon, industriell erfaring fra Aker Solutions og forskning gjennomført hos Havforskningsinstituttet. NRS holder på å utvikle og bygge et halvt nedsenkbart oppdrettsanlegg som har som formål å løse miljøutfordringer knyttet til lakselus og rømming, samt  å bidra til å løse arealutfordringen i norsk havbruksnæring.

Nye, spennende arbeidsplasser

NRS legger ikke skjul på at de kommer til å trenge mange nye ansatte i tida som kommer.

- Så vi vil nok benytte anledningen til å fortelle det på Sjømatfesten mellom smakfulle matopplevelser, artige barneaktiviteter, musikk og underholdning, sier Haug.

Det sammenslåtte selskapet NRS Farming har gjennom hardt arbeid vokst år for år.  Med 200 dyktige ansatte omsetter selskapet for fem milliarder kroner og selger laksen til over 55 land.

NRS produserte laks for 2,5 milliarder kroner i Troms og Finnmark, og kjøpte varer og tjenester her for 594 millioner kroner i fjor.

– Det er viktig med lokalsamfunn som forstår betydning av lokal verdiskaping, derfor satser vi i nord og bygger opp sterke konsernfunksjoner i Tromsø.