Sjømatfest til Bergen Matfestival

I sommer hadde Sjømatfest besøk av Bergen Matfestival med Christofer Haatuft fra Michelin-restauranten Lysverket hvor han tilberede tradisjonsretten persetorsk fra Bergen.

Torsken til felles

- Vestlendingene og nordlendingene har torsken til felles, men kanskje tilbereder og spiser vi den på forskjellige måter, sa Alexandra Krag Angell i Bergen Matfestival fra Sjømatfestscenen på Vervet, samtidig som hun inviterte Sjømatfest på Gjestespill i Bergen.

Og nå er vi klare for bergenstur med byens dyktige sjømatkokk, Marius C. Jakobsen og boknafisk fra Domstein og Mack-øl i lasta.

Boknafisk med klassisk tilbehør

-Jeg satser på boknafisk med klassisk tilbehør. Bergenserne har liten eller ingen tradisjon på å servere boknafisk, så når vi først skal introdusere en god gammel klassiker, ønsker jeg å gjøre det på den tradisjonelle måten, sier Jakobsen som både skal holde kurs i boknafisktilbereding og demonstrer tilbereding fra scenen.

En ekstra fjær i hatten er det også å være representert med en av åtte retter på den store gastronomimiddagen i regi av Unescos Gastronimibyer. Bergen er en av byene og er vertsskap for middagen som samler 120 gjester på Festplassen.

170.000 besøkende

I helga åpner Bergen Matfestival med utstillinger, kurs og aktiviteter over hele byen. 170.000 besøkende er forventet, og Sjømatfest gleder seg over å ha startet et samarbeid med en erfaren matfestivalaktør.

- Vi skal by på spennende sjømat og det er artig å få presentere en god gammel kjenning for bergenspublikummet. Publikum skal få smake boknafisk og vi skal fortelle historien om modenfisken - som på mange måter bygde landet, og kanskje i særdeleshet Bergen, sier Christine K. Hansen i Sjømatfest.

Hun legger heller ikke skjul på den inspirasjonsarenaen Bergen Matfestival er, og ser fram til enda tettere samarbeid i tida som kommer.