Kråkebollebar og Smak av framtida

Er du klar for  en ny delikatesse fra havet? Kan kråkebollen konkurrere med klassikeren østers og champagne? Svaret er ja!

Definitivt ja, sier Svein Morten Johansen i Vinsmak. Han har smakt kråkeboller for første gang da han besøkte bedriften Ecofang i Tromsø for å sjekke ut mulighetene for å lage en kråkebollebar under Sjømatfest.

Et hav av smaker

-Kråkebollen har et enormt potensial. Den spises naturell, men etter min meningen trenger den følge med andre og utfyllende eller komplemetterende smaker, sier Johansen som tror at kråkeboller og champagne kan bli det nye østers og champagne.

Under Sjømatfest blir det mulighet til å la seg kurse i kråkebollenes unike smaksbilde sammen annen mat og drikke. 

Miljøversting

Kråkebollen utfordrer miljøet på havbunnen der den beiter ned tareskogen, så vi må finne en anvendelse av skapningen, fortrinnsvis til mat, mener Ecofangs Kai Isaksen. Tromsøfirmaet leverer i dag kråkeboller til high-end restaurantmarkedet både i Norge og Danmark. I København er det spesielt kokk Rene Redzepi, som lager mat i verdensklasse fra Michelin-restauranten Noma, som kjøper kråkeboller fra Ecofang.

I restaurantmarkedet er kråkebollen ekslusiv på linje med trøfler og kaviar. 

-Men vi jobber for å bruke mer av råvaren, samt og utnytte alle de kråkebollene som ikke går til restaurantene, sier Isaksen. Og her er potensialet enormt fordi kråkebollene opererer i hopetall på havets bunn. Ecofang deltar i spennende utviklingsarbeid sammen flere interessenter som ser på mulighetene til utnytte kråkebollen til ulike produkter som kosttilskudd eller som ingredisenser i annen mat eller til fôr. 

Hva smaker det?

Under Sjømatfest får du sjansen til å smake delikatessen både på Smaken av framtida og på Kråkebollebar på Vinsmak. 

- Hva det smaker?

Kråkebolledebutant Johansen beskriver en rognaktig konsistens med en litt søtlig smak som går over i en ettersmak som minner om skalldyr.

Bon apetitt.