Dette er Tromsø-spisestedenes festivalretter under Sjømatfest. På menyen fra mandag 2. til lørdag 7. juni.
Pataniscas de Bacalhau
270,-
på Helmersen
Klassisk portugisisk klippfiskrett. André Pereira og Edgar Soares serverer ekte smak av Portugal med førsteklasses klippfisk fra Halvors.
Fangst-fjøla
565,-
på Fangst
En av våre signaturretter med røkt & gravet laks, laksemousse, røkt hval, Trondfjellskinke og Varanger-reker. I tillegg får du landbrød, surdeigkjeks, syltede grønnsaker, sennepssaus, ramsløkmajones & sitron.
Pannestekt kveite
345,-
på Fiskekompaniet
Pannestekt kveite med smørsaus, fennikel, urter og potet. Til både lunsj og middag.
Fireretters
1 195,-
på Ruda
Vi serverer en fireretters fra onsdag til lørdag. Økologisk laks fra Brødrene Karlsen, fisk og skalldyrsuppe, dagens ferske fangst og pannacotta på kulturmelk med lokale bær.
Bacalao med tørrfisk
235,- / 359,-
på Bardus
Opplev vår bacalao med tørrfisk fra Halvors, tomatsaus, oliven og potet. Fås som lunsj (235,-) eller middag (359,-).
Torsketunge-taco
175,-
på Mathallen
Torsketunge-taco med syltet gulrotsalat, salsa verde og grillet ananas.
Sim-Sim Poke
199,-
på Sumo
Sim-Sim Poke med laksesashimi og teriyaki saus. Servert med avokado, edamame-
bønner, jordbær, salat & vårløk på en seng av ris og toppet med sprø ris
Treretters
745,-
på Hildr
Vi byr på en treretters med skalldyr til forrett og fersk fisk til hovedrett og sommerens rabarbra til dessert.
Holmboe-pizzaen
fra 149,-
på Yonas
Elsket av våre tilreisende gjester. En Holmboe-pizza inneholder laks og reker med pesto, purreløk og pinjekjerner.
Arctic-pizzaen
275,-
på Yonas
Prøvd pizza med klippfisk? Arctic har rødløk, marinerte tomater, hvitløk, purre, grønn oliven, grovkvernet pepper, chiliolje og Maldon salt.
Grillet tørrfisk
465,-
på Arctandria
Grillet tørrfisk fra Halvors Tradisjonsfisk er vår ubestridte signaturrett. Grilles med hvitløkssmør og serveres med bacon, gulrotstuing og poteter.
Hvalbiff
225,-
på Skirri
Hval med sommerkål, brokkolini, gulrotpuré, potet og soppsaus.