Sjømatfest på Byromsfest


Med laks på grillen og torsk i lefse, inntar kokk Andreas Paetsch Byromsfesten. Med i matfølget følger også pokebowl , pizza med sjømat og selvsagt den gode gamle traveren fiskekaka.

Dette er noe av sjømaten du møter utenfor Havneterminalen i Tromsø på lørdag når Sjømatfest og Norges arktiske studentsamskipnad fyller matvogna si med sjømatretter for å delta på Byromsfesten under Pust Uka.

Sjømat til alle begivenheter

-Sjømaten passer til alle begivenheter, og er en selvskreven gjest til hverdag og fest, sier Marit Rein i Sjømatfest som gleder seg over Pust Uka og til å presentere Samskipnadens nye matvogn på Byromsfesten.

-Slik innleder Sjømatfest også et samarbeid med Studentsamskipnaden under mottoet «sjømat i studiestarten», sier Rein.

Studenter og Debut-uka

Både hun og Line Østergård Johansen, som er arrangementsansvarlig i Samskipnaden, forventer stort innrykk i matvogna, også av studenter som i disse dager vender tilbake til Universitetene med debutuke og mange etterlengtede samlinger og møteplasser.

Første gang for Matvogna

-Dette er også første gang vi har matvogna ute blant publikum. Vi gleder oss til å gjøre byens befolkning kjent med studentenes mobile «kantine» som skal være med oss på ulike arrangementer i tida framover. Veldig hyggelig er det også å debutere med sjømat i streetfood-drakt, sier Johansen.

Det er Sjømatfests trofaste partnere Lerøy, NRS, Hermes og Radisson som bidrar med både ferdige retter og råvarer til kokk Paetsch. Også Tromsdalen Fisk stiller med fiskekakeklassikeren sin.

Sjømatfest og pausefiskene

Deltakelsen i Pust Uka er en av Sjømatfest sine pausefisker denne høsten i påvente av endelig å kunne arrangere selve Sjømatfesten i juni 2022.

-I to år har vi forberedt og ventet på den store festivalen, som ikke har kunnet foregå på grunn av koronaen. Derfor er det artig å få tilby sjømatopplevelser mens vi venter, og vi har flere slike pausefisker i komminga. Det er viktig for selve festivalen og våre partnere og støttespillere at det skjer noe i ventetiden. Sjømaten kan aldri få nok oppmerksomhet, så det er bare å velge og vrake i aktiviteter, som nå når vi deltar på Pust Uka, sier Rein.

Kreativ aktivitetsfestival

Pustuka er en ny «aktivitetsfestival hvor mennesker og virksomheter kan komme sammen og spille hverandre gode - en arena hvor det er rom for kreativiteten å blomstre», som de selv beskriver seg.

-Nå skal vi spille sjømaten god - vi gleder oss til å få besøk i Matvogna.
BILDE Kokk Andreas Paetsch skal trylle med laks og torsk før han inntar Samskipnadens nye matvogn og Byromsfesten på lørdag i Tromsø sentrum.