Elsker perfeksjon, men hater repetisjoner og gjentagelser

For første gang i verdenshistorien kommer Håvard Klempe og Jørgen Dons til Tromsø med sitt unike og ettertraktede pop-up-konsept.

- Vi gleder oss skikkelig til Sjømatfest i Tromsø. Og Løkta ser kul ut. Det er sånne steder vi liker, sier Jørgen Dons som sammen makker Håvard Klempe liker å poppe opp på ulike destinasjoner. Det har de gjort i drøye to år nå, og det handler om ny meny og nytt sted, hver gang.

10 retter, ti drinker

Duoen kjører "klampen i bånn", med et høyt energinivå og enda høyere fokus på kvalitet. Mantraet deres er å skape mat- og drikkekombinasjoner som er skreddersydd for hverandre. Og til Tromsø kommer de med sjømatfokus, og skal fråtse i det havet har å by på. 

Meritterte matjøglere

Det er to meritterte foodier som ankommer Ishavsbyen i juni. Håvard Klempe har jobbet som kjøkkensjef på Michelin-restauranten Credo i Trondheim og Jørgen Dons er intet mindre enn Verdensmester i bartending. Jørgen eier baren Raus på hjemmebane i Trondheim og er medeier i Marlow i Oslo. Håvard startet kokkekarrieren på Ylajali, fortsatte på Credo, Bula og Nidelven i Trondheim.

Resultat av pandemien

Trondheimsduoen har kjent hverandre siden de var guttunger, og da Norge pandemistengte i 2020 ga de hverandre et løfte: - Vi skulle aldri lage det samme to ganger på rad! 

Bar og restaurant møter scenen

Resultatet ble pop-up-konseptet som nå kommer til Tromsø. På Løkta skal de kreere og servere kombinasjoner du ikke har smakt før. Her blir det kjente smaker i ny drakt, og de lover begeistre gjestene, og seg selv!

- Vi elsker å perfeksjonere, men ikke å gjenta det samme om og om igjen. Når jeg har smakt meg fram til en perfekt drinkkombinasjon, er jeg på en måte ferdig med den, og klar for nye utfordringer, forklarer Jørgen. 

Og utfordringer er det, for har snakker vi om kombinasjoner  med mat og drikke du ikke har smakt før. En gang deltok Klempe og Dons på en kålfestival.

- Og lage drink med kål som hovedingrediens? Joda, det går an!

Helaften på Løkta

Lørdagens helaften på Løkta på Nordsjetéen ble utsolgt i rekordfart, og vi har derfor satt opp en "ekstraforestilling" fredag 7. juni. Vi kan garantere at dette vil bli en opplevelse og en snakkis i lang, lang tid. Sjømatfest gleder seg til å ønske Klempe og Dons og deres gjester velkommen.

Kjøp billetter her.

Restaurant og bar møter scenen. På samme måte som en forestilling, tar forberedelsene til en popup noen uker.  Alle foto: Even Blomsnes Solheim/ebs photography