Nytt styre i Sjømatfest

– Jeg synes det er veldig spennende å være med på laget i Sjømatfest. Til tross for at selve festivalen ikke arrangeres før i 2022, så skal vi finne på mye artig i mellomtiden, sier Svein Egil Stavem, styreleder i Sjømatfestivalen AS.

Stavem kommer fra Øksnes i Vesterålen, og har lang og bred erfaring fra sjømatnæringen. Han arbeider til daglig som salgs- og innkjøpsansvarlig i Vesterålen Marine Olje, og er også styreleder i Egga Utvikling AS og styremedlem i Sea Venture AS.

Styret ble formelt konstituert 1. mars 2021, og består – i tillegg til styreleder Stavem – av Line Kjelstrup og Kjell Kolbeinsen.

Også de ser fram til å bidra til å hylle sjømaten gjennom en årlig festival i Tromsø.

– Sjømaten og sjømatnæringen fortjener en fest hver dag. Det er en ære å få være med å legge til rette for dette gjennom Sjømatfestivalen, sier styremedlem Line Kjelstrup.

Hun har, i likhet med Stavem, solid erfaring fra sjømatnæringen – blant annet fra en rekke år i Sjømatrådet. Hun har også vært sentral i konferansen Arctic Fronties, både som programansvarig og fungerende direktør. I dag er Kjelstrup klyngeleder I BioTech North.

Kjell Kolbeinsen har blant annet bakgrunn som journalist i NRK, informasjonssjef i Norsk Hydro og som mangeårig kommunikasjonsdirektør i Sparebank 1 Nord-Norge. Kolbeinsen har nå ulike styreverv innen finans, næringsliv, kultur og utdanning.

– Jeg er med i styret i Sjømatfestivalen for å støtte opp om arbeidet for å videreutvikle Norges viktigste næring på sikt.

Christine K. Hansen og Marit Rein, som eier og driver Sjømatfestivalen AS, er også med i styret. De er begge strålende fornøyd med de nye rekrutteringene.

– Her snakker vi ypperste klasse, og vi er virkelig stolte av å ha fått med disse tre ressursene på Sjømatfest-laget, sier Marit Rein, og legger til:

– I tillegg til å være drivende dyktige innenfor sine ulike felt, er de samtidig skikkelig flotte folk. Og jeg er sikker på at vi skal få til mye bra sammen!