Sjømatfest på Barnas Smak

Kystens hus er arenaen når Sjømatfest, i samarbeid med Kystens Hus og Smak, inviterer til en formiddag spekket med moro og sjømatglede.

– Nå rigger vi for barnas dag på Kystens Hus, sier Gunn Norvik i Stiftelsen Kystens Hus.

– Selvsagt tilbyr vi det populære «Ta på fisken». Barna i alle aldre lar seg engasjere av de ulike fiskenes utseende når de får dem på nært hold.

Og fiskene kan du hilse på i 2.etasje på Kystens Hus. Her skal også de yngste få være med på sjømattilbereding sammen med kokkeelever fra Senga videregående skole.

Utenfor Kystens hus får barna lage sin egen Havets skattekiste - en klassisk Fiskesprell-akivitiet - sammen med kokken Erik.

– Jeg elsker å lage mat sammen de yngste. Det å se gleden og mestringsfølelsen de utstråler, er helt fantastisk. Og vi vet at barn som lager mat, blir glade i å spise mat. Og de elsker sjømat, sier Erik Lindstrøm som til daglig jobber som kokk på Skjelnan skole.

Utenfor Kystens hus kan du hoppe i havet i hoppeslottet til Tromsø Sentrum. Sjømatbedriftene som holder til i Kystens Hus er også med på leken. Gratanglaks åpner ballbingen sin og serverer smaksprøver av laks og kunnskap om lakseproduksjonen, og du kan være med Hermes om bord i tråleren med VR-briller og spille et spill hvor du kan rydde havet for søppel.

– Vi får også besøk av en sirkusartist fra Kulta, så det er bare å glede seg, sier Marit Rein i Sjømatfest.

Foto: Ingun A. Mæhlum/Sjømatfest